Кухнята е основното работно пространство за домакинята в къщата. Тя е много важно стая, която трябва да бъде удобна и просторна. Въпросът за удобството засяга всичко, дори такова на пръв поглед направо нещо като мивка.

 

Най-простата кухненска може да бъде оборудвана по такъв начин, че да е много по-удобно и по-бързо да се работи. За целта са ви нужни само няколко допълнителни устройства. Днес „Obshtini.com“ ще ви кажем как лесно да подобрите кухненското си пространство

Сито филтър за мивка

Такъв филтър е просто незаменим нещо. Той е инсталиран на мивката и спестява от излишната мръсотия и остатъци от храна, попадащи в сифона, който не трябва да се почиства толкова често. Освен това няма да има неприятна миризма от изтичането на мивката.

Скара на дъното на мивката

Решетката е необходима, за да не се слагат горещи съдове в мивката, тъй като гореща тава или тиган може да повреди повърхността на мивката. Също така, такъв аксесоар ще ви помогне да предотвратите драскотини и лесно да събира вода от филтъра в електрическа кана, която не може да бъде поставена, върху мократа повърхност.

Поставка за сушене

Такова устройство е полезно за домакини с малки кухни, където невинаги има място за отделна сушилня за съдове. Подвижната сушилня-сушилня трябва да бъде избрана, според размера на вашата мивка, така че да е удобна за използване.

Тава за миене

Това не е само надземна скара, а цяла тава с дупки, в които е много удобно да се размразява храна или сухи плодове и зеленчуци. Палетите за гевгири са изработени от пластмаса и метал, като те се монтират, както в долната част на мивката, така и в нейните краища. Също така палетът може да се използва като гевгир.

Дъска за рязане

Ако нямате достатъчно място в кухнята, просто се нуждаете от толкова просто устройство, защото с него може да сведете до минимум заетата работна повърхност, да нарежете зеленчуци веднага след като са измити, тъй като всичко е наблизо.

Организатор

Организаторът за кухненски гъби, четки, ръкавици и други неща е незаменим нещо в кухнята, тъй като помага да държите под ръка всичко необходимо за работа. Организаторите за силикон се почистват лесно и не заемат много място.

Дозатор за почистващи препарати

Този аксесоар е малко по-скъп от предишните, но и много полезен. Вече не е необходимо да държите кутии с почистващ препарат или сапун в близост до мивката, дозаторът автоматично ще раздаде нужното количество домакински химикали, върху гъбата.

Цената на такива кухненски устройства за измиване е малка, а тяхната функционалност е очевидна. Опитните домакини знаят, колко е важно да може да спестите време в кухнята и да създадете всички условия за удобство в работата. Надяваме се, че сте потърсили няколко интересни аксесоари и сте оборудвали най-добре вашата кухненска мивка.