Отдавна е известно за ефекта на цвета, върху настроението на човек. Някои цветове ни карат повече да мислими, други са спокойни, а трети ни зареждат с енергия и позитивизъм. Мнозина, дори са на мнение, че определени цветове имат лечебни и разрушителни свойства.

 

Как да изберем цвят за кухнята, предлагаме ви няколко нюанса, които да разгледате. Ако те ви допаднат, винаги може да се отървете от старите мебели с по помощта на Фирма за извозване на стари мебели Пловдив.

Лилав цвят

Загадъчният и мечтателен лилав цвят е идеален за креативни хора, които търсят вдъхновение. Благодарение на тази цветова схема в кухнята, ще станете почитател на експериментите, а процесът на готвене ще бъде спокоен и премерен. За да разнообразите виолетовия цвят, може да добавите към него жълти и зелени нюанси, както и естествени цветове.

Кафяв цвят

Ако искате да почувствате комфорт и безопасност в кухнята, тогава кафявото е за вас. Този класически цвят предава топла, домашна атмосфера и върви добре с почти всички нюанси. Най-добре, обаче ще е да го комбинирате с естествени цветове, като пастелни, бели или други кафяви.

Бял цвят

Белият цвят върви добре с храната, поради което традиционният цвят за ястията е бял. Тя ще направи вашата кухня визуално по-просторна, а комбинацията от миналото с всеки друг цвят ще бъде печеливша. Ако се страхувате да експериментирате, използвайте класическата комбинация от бяло и черно.

Бежов цвят

Не е изненадващо, че бежовият цвят е вторият по популярност след кафявото. Това е така, защото това са нюанси от един и същи цвят. Подобно на кафявия, бежовият цвят ще придаде на кухнята уют и спокойствие. Все пак трябва да се внимава: има топли и студени нюанси на бежово, които трябва да се комбинират с други тонове по различни начини: топло с жълто и червено или студено със зелено и синьо.

Изберете цвета на кухнята си, комбинирайте с други нюанси и се насладете на всяка минута, прекарана в нея!