Ако забележите тичаща хлебарка във вашия апартамент, тогава не бива наивно да вярвате, че това е просто изгубено насекомо, което е влязло в къщата ви съвсем случайно. Това вероятно означава появата на цяла колония от паразити във вашия дом.

 

В този случай унищожаването на хлебарки трябва да започне възможно най-бързо. Mерките по пръскане за хлебарки, трябва да се извършват не само в апартаменти, заразен с паразити, но и в целия вход или дори в цялата къща. В противен случай борбата, срещу хлебарки ще се проточи дълги месеци, а може би дори години.

cockroach 15093 1920

Всички познаваме много добре хлебарките натрапници и през последните години те отново са се насочили към нашите домове. Малките, черни насекоми обичат удобните градски къщи. В тях те мигрират, чрез вентилация, канализация и безнаказано нарушават санитарните стандарти. Унищожаването на хлебарки с помощта на познати средства става все по-малко ефективно, тъй като насекомите вече са се адаптирали към тях.

Какво да кажем за екзотичните латиноамерикански хлебарки, достигащи 10 см дължина. Традиционните средства изобщо не ги покрусват. В някои страни хлебарките живеят със собствениците на жилища като домашни любимци. Те дори имат места, които се използват за готвене, но повечето от нас класифицират такива насекоми като екзотични, което, меко казано, не предизвиква положителни емоции. И, разбира се, тези помещения където намираме подслон от „дивата природа“, например: къщи, офиси, вили. Ние се стремим да ги направим още по-удобни и безопасни.

По отношение на почистването, класическият начин, няма да може да изгони досадните и неканени „гости“ - хлебарките от дома ни. Ако забележите тичаща хлебарка във вашия апартамент, тогава не бива наивно да вярвате, че това е просто изгубено насекомо, което е влязло в къщата ви съвсем случайно, това вероятно означава появата на цяла колония от паразити във вашия дом.

В този случай унищожаването на хлебарки трябва да започне възможно най-бързо и тези мерки трябва да се извършват не само в апартамента, заразен с паразити, но и в целия вход или дори в цялата къща. В противен случай борбата, срещу хлебарки ще се проточи дълги, дълги месеци, а може би дори години.

Трябва да се отбележи, че ако на входа на къщата ви живее нефункциониращо семейство, пренебрегвайки елементарните правила на санитарните норми, тогава, разбира се, просто трябва да предотвратите появата на хлебарки. По-добре е да предотвратите появата на паразити в собствения си дом, като изпълните редовните превантивни мерки за контрол на вредителите.

Появата на тези насекоми в дома застрашава цялото семейство. Добре е да знаем и, че хлебарките са носители на инфекции. Непретенциозността в храненето, способността за дългосрочно гладуване, високата подвижност и устойчивост на различни токсични влияния значително усложнява борбата, срещу хлебарки.

Желанието да обгърнете дома си с чистота и комфорт невинаги може да се реализира самостоятелно. Така, никакви усилия не служат като гарант, който да предпази от появата на насекоми във вашия дом. Следователно, за да се борите с тях, трябва да се свържете със специалистите, които да намерите на уебсайта preventa.bg, защото само професионално унищожаване на хлебарки се основава на разбиране на поведенческите рефлекси и физиологията на паразитите.