Планирате почистване на апартамент, заради местене, изнасяне или нанасяне, а може би ремонт? Каквато и да е причината за това, нека ви разкажем малко за тези 5 начина да улесните почистването на дома си:

 

Знаете ли, че има и лесен начин да организирате почистване на апартамент?

За да не забавите и без това неприятния процес на почистване, използвайте тези съвети. Те са ни предоставени с любезното съдействие на smetishte.com:

Никой не харесва процеса на почистване, но е необходимо да го направите. В същото време искате разходите за труд и време да бъдат сведени до минимум. Как можете да почистите апартамент бързо и ефективно, запазвайки силата и доброто си настроение? За това попитахме специалистите по почистване, изпълнителите на онлайн потребителските услуги. Ето, какво разказаха:

Започнете отдясно

Започнете почистването на апартамента от стаите и коридора. Тези стаи не се използват толкова активно, поради което имат по-малко замърсявания. След като приключите в коридора, преминете към кухнята. Ако работи прекалено много, всички повърхности могат предварително да бъдат обработени с почистващ препарат, така ще спестите време и усилия. Чистотата в банята и тоалетната трябва да се извършва на последно място. По време на почистването многократно ще събирате и източвате вода, изплаквате парцали и т.н. Ако започнете с банята, тоалетната, мивката и евентуално подът ще трябва да се мие отново. Тук е мястото да споменем, че такова старателно почистване на апартаменти трябва задължително да се прави и след ремонт, и след изнасяне на старите мебели.

Без разсейване

Често самите ние изкуствено забавяме процеса на почистване, разсейвайки се от други дейности: четене на книга, гледане на интересна програма, телефонно обаждане, лека закуска ... По този начин се опитваме да се забавляваме, защото почистването е скучно занимание. В резултат отнема цял ден и всички сили. За да предотвратите това, не се разсейвайте. Определете си зона за почистване и задайте таймер, който ще ви връща в реалността на всеки 10-15 минути, ако внезапно направите грешно нещо.

Следвайте времето

Почистването на стаите и коридора отнема около час, кухнята - 40 минути. Необходими са още 30 минути за подреждане на банята. Тоест за 2,5 часа може да завършите пълното почистване на целия апартамент, ако действате по план и следите времето. "

Отгоре-надолу

Друг прост съвет, който ще ви спести време и усилия е да почистите стаята отгоре-надолу. Трябва да започнете с корнизи, горните рафтове и полилеи, като постепенно преминете към шкафове, офис оборудване, скринове, маси, дивани и фотьойли. Прахосмукането на килима и почистването на пода са задачи, които винаги се правят последни. В противен случай прахът и дребните отпадъци от горните рафтове и мебелите гарантирано ще попаднат на пода, принуждавайки ви да почистите всичко отново. Следвайки принципа отгоре-надолу, може да завършите почистването половин час или час по-бързо, тъй като не е необходимо да вършите една и съща работа няколко пъти.

Изберете правилния парцал

Най-важният инструмент за почистване е парцалът. Ние не обръщаме дължимото внимание на това и по този начин усложняваме живота си. Не използвайте парцали от нежелани дрехи, марля, стари кърпи за почистване. Всички тези материали не измиват добре повърхностите, оставят ивици и влакна, които ще трябва да се повторят отново.

И накрая, още един съвет: сменяйте водата и изплаквайте парцалите по-често. Това просто правило ще ви позволи да постигнете перфектна чистота и да намалите времето за почистване на апартамент. Това е всичко, от което се нуждаете.

Ако почистването не се е превърнало в любимия ви ангажимент в дома, не е нужно да отделяте много време на това занимание, губейки енергия. Задайте таймер, за да контролирате времето и да не се разсейвате, започнете от стаите, постепенно преминавайки към коридора, кухнята, банята. Измийте подовете последно. Още по-добре, поканете изпълнител от онлайн потребителските услуги  smetishte.com.