Гледането в огледалото в банята е естествен навик. Как иначе да измиете остатъците от паста за зъби или да оправите стила? И все пак интериорните дизайнери понякога нарушават правилата.

 

Гледката в огледалото не винаги е вдъхновяваща. Понякога вместо неземна красота ни приветстват отоци, торбички под очите, разрошена коса и изтощено лице след парти. И така, защо да не започнете деня си щастлив? Не си разваляйте настроението сутринта, а погледнете в огледалото, когато се събудите, измиете и дойдете на себе си.

Ако няма огледало над мивката - няма развалено настроение.

А знаете ли кое ще бъде от голяма полза за вашите зъби?

Шведските зъболекари съветват пациентите да се разхождат из апартамента, докато мият зъбите си. Повярвайте ми, шведите също не обичат да стоят над мивката три минути. Ето защо те се разхождат из къщата, мият зъбите си и в същото време извършват малките сутрешни домакински задължения. Интересното е, че същите зъболекари ви съветват да проверявате чистотата на зъбите си според собствените си сетива, а за това не е необходимо огледало. Също така ще имате време за прочитане на книги. Идея за тези, които използват електрическа четка за зъби: дори не е нужно да движите твърде много ръката си. Просто застанете и прочетете част от любимата си книга.

Гостите ще бъдат изненадани ако на мястото на огледало над мивката има поставена невероятна картина. И, може би, тази малка картина си заслужава да се разгледа, докато си миете ръцете.

Можете да общувате повече, ако нямате огледало в банята. Двойната мивка е друг аргумент срещу огледалото за баня. Можете да се миете и да общувате помежду си. В крайна сметка дори в древен Рим баните са били място за срещи и разговори.

Прозорецът е чудесен заместител на огледалото

Поставянето на прозорец вместо огледало също е добра идея: ще се насладите на гледката към синьото небе и блестящото слънце. Ако премахнете огледалото, определено ще искате да погледнете през прозореца.

Докато си миете ръцете, навън винаги се случва нещо интересно. Само внимавай! Разбира се, тази опция е по-скоро за селска къща - не всеки има късмет да има баня с панорамен прозорец в града.

Но ако имате нужда от огледало, за да разширите пространството...струва ли си?

Всъщност в малките бани огледалото от стена до стена е спасение. Банята с него изглежда два пъти по-голяма.

Но когато на противоположната стена има куки с окачени кърпи и рафтовете с тоалетни принадлежности, те ще се отразяват и няма да изглежда добре банята. Изводът е: наблюдавайте какво точно ще се отрази в огледалото и се пригответе да поддържате реда „в отражението“. Изборът е твой!

Източник: https://keramo-bg.com/