Според дефиницията "примамлив" означава привлекателно съблазнително обещание за успех, ползи, удоволствие. И така, не трябва ли една къща да е изкушаваща, за да искате да останете в нея?

И така, ако искате да живеете в такъв дом, а не просто да прекарвате време или още повече да прекарвате дните и нощите? Домът е място, където трябва да се отпуснем и забавляваме. В тази статия ще ви покажем пет техники за създаване на привлекателен интериор. Тук ще намерите и връзки с фирма, както и най-добра цена за извозване на отпадъци от апартамент.

 

Започнете своя комфорт у дома още сега:

  1. Удължени завеси

Удължените завеси, чиито подове лежат върху паркета, носят много повече полза и комфорт, отколкото може да изглежда. И сега, има ли любители на животни тук? Собственици на кучета? Трябва да сте наясно, че котките и кучетата са майстори в намирането на най-уединените и удобни места, където да лежат, да спят и да ви наблюдават. Дългите етажи от завеси са сред тях; особено смешно е, когато животното започне да ги дърпа с лапите си, за да си изкопае нещо по-удобно.

  1. Подови свещници

Обикновено, когато ни казват: „Сложете повече свещи у дома!“, имат предвид сравнително малки свещи, които ще са поставени по рафтове, на камина или на маса. Това обаче не е всичко, има още една малко остаряла, но по-оригинална версия - подов полилей.

Думата "канделабър" звучи впечатляващо и с причина. Във Ватикана има дори галерия Candelabra - там се съхраняват особено ценни мраморни изделия, оцелели до наши дни, които се считат за паметници на класическото изкуство.

Този тип свещници днес могат да се намерят и в по-модерни варианти, които ще украсят дома и ще го направят уютен, не само вечер, когато е време за запалване на свещи, но и през деня - само с външния си вид.

Между другото, знаете ли, че според интериорната наука подовата лампа не е нищо повече от вид свещник?

И така, за още повече комфорт у дома опитайте и някои трикове или наемете експерти от тук: https://www.depo.bg/ceni.

  1. Гладки извивки вместо ъгли

Забелязали ли сте, че мозъкът ни автоматично възприема заоблените предмети като по-безопасни и по-малко агресивни от ъгловите? Тоест гладкият ъгъл винаги е по-приятен за окото от остър такъв. В този случай е логично в интериора изгладеният ъгъл да се възприема като „по-домашен“. За да се постигне този ефект в ъглите са поставени мебели.

  1. Не килим, а черги

Малките килимчета очевидно са по-уютни от големите пътеки и килими. Те могат да бъдат поставени навсякъде, запълвайки самотната част от пода, или поставени там, където най-често стоите или ходите боси, например в кухнята близо до работната зона.

  1. Място за въображение

Всеки интериор трябва да носи мистерия. И, защо не? Мистерията винаги е изкушаваща. Например, не е веднага ясно защо тухлата и покритието на стената имат счупена фуга. Може би това е стара сграда и по този начин наемателите са искали да запазят оригиналността и да подчертаят уникалността на апартамента?

Източник: DEPO.BG