Преместването на масивни мебели е едно от най-трудните предизвикателства при преместване. Освен че са обемисти, големите мебели почти винаги са доста тежки, така че целият процес изглежда като трудна битка.

 

Несъмнено най-добрият начин за преместване на масивни мебели е да наемете екип от професионалисти, които имат необходимия професионален опит, оборудване за преместване, опаковъчни материали, камион и оперативни познания, за да транспортират всички артикули бързо и безопасно до вашия нов дом.

Понякога обаче може да нямате друг избор, освен да опитате сами да преместите тежките мебели, просто защото нямате пари да платите на специалисти по преместване. В такива случаи ще трябва да разчитате на някои добри приятели, които да ви подадат ръка за помощ.

Следвайте тези практически съвети за преместване на мебели и изпразване на жилище, без професионална помощ:

Уверете се, че мебелите си заслужават преместването. Именно заради това споменахме и варианта за изпразване на жилище, в случай, че от тях не става нищо друго, освен да заминат за скрап.

Първото нещо, което трябва да направите е да разберете дали си струват труда и усилията да преместите големи и тежки мебели в новата къща.

Имайте предвид, че транспортирането на тежки предмети на дълги разстояния ще струва много пари, така че трябва да се уверите, че частите, които решите да вземете със себе си, си заслужават разходите за доставка.

Ако случайно притежавате ценни антични мебели, тогава да, плащането на добри пари за преместването на тези парчета трябва да си струва в крайна сметка.

В случай на обикновени мебели, които нямат сантиментална стойност, може да платите повече пари, за да ги преместите, отколкото да купите нови, след преместването.

Помолете приятелите си за помощ. Такава може да потърсите и на адрес: https://www.tovarniprevozi.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82.

Не трябва да се опитвате да местите масивни мебели сами – тоест без чужда помощ.

Идеята да боравите и транспортирате сами може да бъде изкушаваща. Това, защото по този начин няма да се налага да се притеснявате. Приятелите ви може да дойдат и да ви помогнат в тази тежка задача.

И така, докато местите сами, по какъвто и да е начин - обзавеждане, мебели и твърде големи неща, рисковете да си причините сериозно нараняване или значителни имуществени щети.

Попитайте приятелите си и вижте, дали някой ще е готов да ви помогне да преместите големите и тежки мебели. Ако никой от приятелите ви няма да отговори на вашия зов за помощ, тогава е по-добре да наемете екип от специалисти по хамалски услуги, за да избегнете проблеми.

Източник: Tovarniprevozi.bg