Независимо дали наемате или се местите в собствен апартамент или къща, трябва да сте сигурни, че имате тези няколко важни неща за в новия дом. С други думи, много е важно да знаете точно, какво трябва да направите, когато се нанесете в нова къща.

 

Някои от тези неща ще ви трябват още от първите няколко часа в новия ви дом, когато сте твърде заети с разопаковане и нямате време да отидете до магазина. Други ще ви потрябват още на следващия ден, когато искате да приготвите закуска или поне кафе, дори ако в деня на преместването не сте готвили, а най-вероятно сте поръчали пица.

Какви неща можете да вземете със себе си от стария си дом?

На първо място, преди да се изнесете от стария си дом, трябва да си направите прецизен план, какво ще вземете със себе си и какво не. Планът ще се върти около датата на преместване, няколко дни преди това. Ако знаете, че не е възможно да преместите всичко за един ден, което е малко вероятно, направете списък с най-малко използваните неща и тях започнете да местите първи. Потърсете си и помощ от Хамали за разчистване на апартамент.

Преместване в новата къща

От кухнята сортирайте съдовете и приборите, запазете само това, което ще използвате до последния момент. Трябва да направите същото с тигани и тенджери, също така не забравяйте чайника, тирбушона и отварачката за консерви. Малките уреди трябва да бъдат почистени и хигиенизирани, преди да бъдат опаковани.

От банята вземете козметиката и почистващите препарати, които ще ви трябват в новата къща, уредите за баня само ако са добре почистени, опакованите кърпи, сушилнята и други вещи в много добро състояние, от които няма да се откажете. Освен това пералнята трябва да бъде преместена достатъчно бързо, за да бъде пусната в експлоатация след първите няколко дни от преместването.

Първи се опаковат декорации, картини и дребни аксесоари

В спалнята опаковайте всичко по категории, дрехи, обувки, шапки, спално бельо и се уверете, че в новата къща складовите помещения са подготвени, чисти и хигиенизирани. За дрехи на закачалки, ризи, рокли, костюми използвайте специални торбички за дрехи с цип.

От всекидневната крехките декорации се опаковат отделно, музикално оборудване, телевизор, компютър, игрови конзоли, компактдискове, винили и ще бъдат защитени от прах в найлонови торбички и след това в кутии.

Книгите трябва да бъдат опаковани в не много големи кутии, защото са тежки, трудни за транспортиране, а и кашоните не винаги издържат.

Килимите ще са най-добре опаковани в стреч фолио, след като бъдат занесени за почистване, а картините защитени с найлонови пликове и картон.

Дрехите извън сезона могат да бъдат преместени в картонени кутии много лесно.

Пишете четливо с дебел маркер върху всички кутии, поставяйки им надписи.

Това, от което имате нужда в новия си дом, още от първите дни.

За да нямате допълнителни притеснения по време на преместването и разопаковането, може да се направи списък на всички неща, които трябва да се проверят и/или купят, когато пристигнете в новата си къща и които определено ще ви трябват, още от първите дни.

Преместването в нова къща е много интензивно. Опаковането на нещата от старата къща отнема повече от цял ​​ден, както и разопаковането на нещата в новата къща. След като сте се уверили, че имате малкото неща, от които се нуждаете, когато се преместите в нова къща, може да проверите инсталациите, входната врата, да се отървете от праха, натрупан по време на преместването и да започнете да правите къщата функционална.

Ако имате нужда от хамалски услуги на адрес: https://www.izvozvane.com/pochistvane-apartament може да си наемете такива. Екипите ще ви помагат с всичко необходимо. Достатъчно е само да посочите желаното място и специалистите на izvozvane.com ще позиционират и подредят всичко в новия дом, както сте поискали.