Гардеробът е незаменима мебел във всеки дом. Гардеробите обикновено се поставят в коридори, спални, кабинети и детски стаи, а в по-големите жилища можем да си позволим дори да обособим отделен гардероб.

 

Какви видове съществуват на пазара и какво още трябва да знаем за тях, вижте в следващите редове:

Гардероби за всеки вкус и пространство

При избора  на гардероб първо е необходимо да измерим и анализираме наличната ни площ. За най-добро използване на пространството гардеробът трябва да достига възможно най-високо под тавана. При липса на подово пространство трябва да изберете гардероб с плъзгащи се врати, в противен случай гардеробите с класическо отваряне са по-прозрачни и практични. Стандартната дълбочина на гардеробите е 60 см, докато гардеробите с плъзгащи се врати губят известна дълбочина поради по-широките водачи. На пазара има и шкафове с дълбочина около 40 см, които са по-подходящи за вътрешно подреждане с рафтове, отколкото за закачалки. Може да избирате между гардероби с еднакви панели на вратите и разделено вътрешно разпределение, както и гардероби с отделни видими чела на чекмеджетата. Голяма роля за визията на гардероба играят и дръжките, които могат да бъдат кръгли, линейни или вдлъбнати. Проучете и за цени за извозване на мебели.

Ъглови гардероби

Ъгловите гардероби са много просторни. Те са отлично решение за ефективно използване на пространството. В тях могат да се съхраняват много дрехи и модни аксесоари, а по-голямата дълбочина позволява дори съхранението на по-големи предмети като куфари за пътуване и спортна екипировка. Ъгловият гардероб е отличен избор за оползотворяване на пространството в спалните, а също така са добре дошли и в детските стаи. Предната част на ъгловия гардероб може да пасне на останалите гардероби от линията, но има и интересни дизайни с огледални фронтове, които отразяват светлината по особено интересен начин и привидно увеличават пространството. Повече за цени за извозване на мебели, вижте на този адрес: https://www.bulkom.com/ceni-izvozvane-stari-mebeli-sofia.

Гардероб в хола

Когато пространството е ограничено, гардеробите се поставят и в хола, като в този случай е много важно гардеробът да е визуално съобразен с останалите елементи на обзавеждането. Може да изберете гардероб с подобна естетика на рафта в хола и ТВ шкафа.

Гардероби за детски стаи

В детските стаи нуждите от места за съхранение се променят с израстването на детето. Първоначално за бебето е достатъчен долен скрин с чекмеджета, който впоследствие се допълва с малко по-голям шкаф с рафтове. Детето започва да се нуждае от закачалки едва когато тръгне на училище или дори през пубертета. Детската стая може да бъде оборудвана с всички мебели от самото начало или да я адаптираме към новите нужди в движение и така да купим подходящи гардероби. Детските гардероби трябва да имат малко по-закачлива естетика и по-смели цветове, а всички мебели в стаята да са възможно най-хармонични.

Скринове и шкафове като допълнителни места за съхранение

Обичайните големи гардероби могат да бъдат допълнени с по-малки, интересни скринове и шкафове. Моделите, повдигнати на елегантни крака, подчертават просторния вид на помещението и не го утежняват визуално, но същевременно позволяват организирано съхранение на пране, модни аксесоари, лични вещи и ценни документи. Поради тази причина те са много добре дошли в тесни коридори, спални, всекидневни, кабинети, трапезарии и дори бани. Не е необходимо скринът да е от същата мебелна линия като гардероба. Може да си позволите повече свобода при комбиниране! Скринове и шкафове обикновено са малко по-ниски, така че горният им панел може да се използва и за показване на семейни снимки и декоративни аксесоари.

Източник: BULKOM.COM