Почистване на мазета и тавани от строителни отломки и боклуци, изхвърляне на отпадъци от чуждо мазе, некоректно отърваване от боклуците в съседното мазе, почистване на мазе, изхвърляне на чужди отпадъци. Ако всичко това ви е познато, то попаднали сте на точното място, а именно тук, където ще намерите решение на тези и други проблеми.

 

Почистване на мазета - защо мазето ми е пълно с чужди отпадъци?

Мазето по право е помещение, в което спокойно можем да съхраняваме вещи, които не са ни необходими в конкретния момент. Идеално скривалище за стари детски дрешки и играчки, зимнина, вино, зимни автомобилни гуми и сигурен гараж за колелета, детски колички и други. Късметлии са онези, които разполагат с мазе за съхранение на вещите си, защото в повечето нови кооперации мазетата липсват. Или се закупуват отделно.

Много често обаче не можем да ползвате ефективно това иначе удобно пространство, защото е пълно с чужди боклуци и вещи.

Случвало ли ви се е да откриете какви ли не отпадъци в мазето, които не са плод на вашия труд? Може би причината е, че вратата на мазето не се заключва или пък недоброжелател я е разбил и е завзел мястото. Възможно е делото да е на недобросъвестен комшия, които поставя своите боклуци в мазето ви. И все пак защо му е да ги влачи до кофата за смет, когато е по-лесно да ги остави в отворено и незащитено мазе.

Какво казва практиката – защо  мазето е пълно с боклуци?

В нашата практика по почистване на мазета сме били свидетели на случаи, при които собственици на мазета са станали жертва на недобросъвестни „фирми за почистване на мазета и тавани в София“. Най-често въпросните фирми биват наети от домоуправители при почистване на общи части или от индивидуални собственици на мазета. Въпросните недобросъвестни фирми/чистачи имат навика да изхвърлят част от боклуците в едно или повече незаключени мазета, защото им е по-лесно. По този начин си намаляват работата по изнасяне, товарене и разтоварване на боклуците. Така плащат по-малко такса смет и спестяват някой лев от чували.

Съвсем скоро бяхме светилите и на случай, при който мазе беше пълно със строителен отпадък в насипно състояние. Това е най-трудоемкият и скъп вариант за почистване на мазе за собственика. Неприятната ситуация не бе дело на собственик, защото той самият искаше мазето да се почисти, за да се ползва.

Ако и вие сте в подобна ситуация и не знаете как да реагирате, прочетете следващите редове, в които ви даваме възможни решения на проблема.

Съвети как да постъпите в дадена ситуация

Съвет към домоуправителите на входовете, които управляват, е да проверяват и предупреждават живущите и собствениците да заключват мазетата си. Напомнянето не вреди, а и е добра превенция, преди да е станало твърде късно.

Откъде да започнете с почистване на мазета и тавани София

Изберете фирма с доказан опит и професионално отношение;

Винаги проверявайте отзиви за фирмата, която избирате;

Интересувайте се от крайна цена, след като сте описали подробно какво се очаква да бъде изчистено.

От Smetishte.com с радост ще ви помогнат да почистите вашето мазе от чужди боклуци. Ще ви спестят време и усилията, за да може да ползвате ефективно това полезно пространство. Разберете повече за тази услуга като прочетете подробно в страницата за почистване на мазета и тавани София.

Оставаме на разположение и за почистване на тавани в София. Възползвайте се от допълнителното пространство, с което разполагате, и го използвайте по най-добрия начин. Ние ще се погрижим да бъде по-чисто, по-уютно и по-удобно за вас.

Източник Smetishte.com