Почистването на дома е една от най-трудните задачи, особено когато си човек, верен на работата и семейството си! Е, трябва да знаете, че не е нужно да прекарвате цялото време, в лъскане на всеки ъгъл на къщата.

 

От експертите в почистването на апартаменти, ателиета, къщи или вили, научихме някои нетрадиционни начини този процес да стане по-лесен и ефективен. Имате на ваше разположение са:

Няколко трика за почистване на апартамент с боклук, за които не сте чували:

И така, знаем колко трудно е да се справим с ежедневната рутина на този процес по почистване на собствения дом. Ето, защо решихме, че е време да разкрием някои тайни! И така, ако имате голямо семейство и е необходимо всеки ден да отделяте време за почистване на дома си. Ето, какво трябва да направите:

  1. Използвайте лимонов сок

Той ще помогне за почистване на микровълнова фурна. Ако микровълновата фурна е пълна с мазни петна и запечено, опитайте този трик. Изцедете сокът от един лимон в чаша с вода и я поставете във вътрешността на микровълновата фурна. Разгрейте я на висока мощност за около 5 минути. Парата от сместа ще разтвори мазнините и петната, които след това ще са лесни за почистване с кърпа.

  1. Използвайте стара четка за зъби

Тя ще е от полза за почистване на клавиатурата. По клавиатурата на компютъра или лаптопа често се събират много прах и мърсотия. За да ги почистите ефективно, използвайте стара, но чиста четка за зъби. Почистете, между бутоните и по повърхността на клавиатурата, за да премахнете всички замърсявания. След това може да използвате препарат за почистване на екрани, за да дезинфекцирате.

  1. Използвайте сок от лук

Този трик е ефективен при почистване на месингови предмети: Месинговите предмети, като например ключове или елементи украса, могат да се замърсят и потъмнеят с времето. За да ги върнете в блясъка им, използвайте сок от лук. Нанесете малко количество сок, върху мека кърпа и нежно изтрийте месинговия предмет. Сокът от лук ще премахне замърсяванията и ще върне блясъка на повърхността.

  1. Използвайте сода бикарбонат

Тя служи вярно при почистване на мивка и канали. Запушените канали и мивки са чест проблем в апартаментите. За да ги почистите и освежите, използвайте сода бикарбонат. Постепенно налейте около 1/2 чаша сода бикарбонат в каналите или мивката, след което излейте, върху тях 1/2 чаша оцет. Запушванията ще се разтворят, а мивката или каналите ще бъдат почистени и освежени.

  1. Използвайте остатъци от кафе

Те са полезни за почистване на неприятни миризми. Ако апартаментът ви има неприятни миризми, използвайте остатъците от кафе, за да ги абсорбирате. Поставете сухи остатъци от кафе в малки чаени чаши и разпределете по различни места в апартамента. Кафето ще абсорбира миризмите и ще ги замени с приятен аромат.

Извод:

Със сигурност, следвайки тези стъпки, ще ви е много по-лесно да организирате дома си, намалявайки наполовина времето, което обикновено отделяте за почистване. Ако обаче сте уморени и искате да излезете от рутината или смятате, че на помощ трябва да ви се притече почистваща фирма, специализирана в безпрецедентни резултати, то Kostovi.bg са на ваше разположение с широка гама от услуги за почистване на дома.

Тези необичайни трикове за почистване на апартамент с боклук може да ви спестят време и главоболия. Опитайте ги и се насладете на чистотата и уюта във вашия дом.