Когато се заемате с почистване на терен с храсти и дървета, вероятно сте запознати със стандартните методи и инструменти, които се използват за тази цел. Въпреки това, съществуват някои нестандартни трикове, които могат да ви помогнат да улесните процеса и да постигнете по-добри резултати.

 

Какви нестандартни трика за почистване на терен с храсти и дървета има

В тази статия ще ви представим няколко от тези трикове. Вижте ги в следващите редове:

  1. Използвайте сол или оцет

Него може да ползвате за унищожаване на плевели и нежелани растения. Вместо да използвате химикали или хербициди, които да бъдат вредни за околната среда, може да се някои от по-естествени средства. Солта и оцетът са мощни дезинфекциращи и унищожаващи средства, които могат да помогнат да се освободите от плевели и нежелани растения, върху терена. Просто разтворете сол или оцет във вода и нанесете разтвора, върху желаните области. Внимавайте обаче, тъй като тези средства могат да повредят и нежеланите растения, така че бъдете внимателни да не нанесете разтвора, върху желаните растения.

  1. Използвайте стари въжета

Стара връв или велосипедни гуми за изтръгване на големи корени. Когато имате работа с големи дървета или храсти, често се налага да се борите с големи корени, които е трудно да се изтръгнат. Един полезен трик, който може да използвате е да завържете стари въжета или велосипедни гуми около корена и да ги използвате като дръпка. Това ще ви помогне да приложите по-голяма сила и да изтръгнете корена по-лесно.

  1. Използвайте стари дъски

Стари летви, дъски или плочки за защита на почвата при изтръгване на дървета или храсти вършат също чудесна работа. Когато изтръгвате дървета или храсти е важно да предпазите почвата от повреди. За да го постигнете, може да използвате стари дъски или плочки, които да поставите под корените, преди да ги изтръгнете. Това ще предпази почвата от компресия и ще й позволи да запази своята плодородност.

  1. Използвайте мулчиране

Този подход ще е от полза за задържане на влага и подпомагане растежа на новите растения. При почистване на терен с храсти и дървета, вероятно ще имате празни петна по почвата. За да задържите влагата и да помогнете на новите растения да растат по-бързо, може да приложите мулчиране. За целта поставете пласт от органичен материал, като например слама, покривки от хвойна или дървесна кора, върху почвата около новите растения. Това ще помогне да се запази влагата, да се предпази почвата от ерозия и да се подобри растежът на новите растения.

Тези нестандартни трикове могат да ви помогнат да улесните процеса на почистване на терени с храсти и дървета и да постигнете по-добри резултати. Не забравяйте, обаче да бъдете внимателни и да използвате правилните инструменти и методи за сигурност.

Източник: sofia.bg.services