Актуални новини от България за всички които се занимават с животни или земеделска земя може да откриете в фермер бг. Естествено новините са мака част от съдържанието на сайта, но и задължителна защото всеки фермер трябва да е информиран.

Кой е най- верният пазач?

Ако видите това куче на улицата, бихте ли се престрашили да го погалите?! Вероятно за едни не би било проблем, но за други това си е риск.  В известен зоопортал споделят, че за негативното мнение към породата са допринесли множество лоши случки. Не бива поради поведението на отделни екземпляри да се съди за цялата порода.

Като цяло с тези кучета трябва да се работи упорито и дресировката е добре да започва от най-ранна възраст.

Ротвайлерът е доказано верен спътник и отличен пазач. При правилно обучение и поведение от ваша страна, можете да постигнете много добри резултати. Повече информация за породата Ротвайлер получаваме от най- популярния сайт за животни в България.

Преди 2 години ми направиха подарък, малко пухкаво кученце. Породата му е лабрадор ретривър и смея да твърдя, че това е възможно най-уникалната порода кучета, до която съм се докосвала. На фона на това, че имам доста приятели които обмислят да се сдобият скоро с домашни любимци  и милионите въпроси, които ми задават около моят пухкав подарък, реших да споделя впечатленията си около породата. Надявам се да успея да ви грабна с описанието на тези красиви животинки. Може би  това ще помогне както на тях, така и на вас в бъдещия избор на домашно приятелче.

И така, покрай моя любимец бях длъжна да се поразровя с какво е характерна тази красива порода, въпреки моите вече изградени впечатления за нея. Предимно се допитвах за  нужната ми информация в интернет и доста такава получих от  зоопортал BauBau - идеален е за всичко свързано с домашните ви любимци и грижите около тях. Лабрадор ретривър е идеално семейно куче. Според  Американския Кенел Клуб, това е най-предпочитаната порода кучета. Отличават се с добър нрав, устойчив, лоялен, нежен, благонадежден за деца. Притежават изключителен интелект, а погледът им е просто разтапящ- винаги те зарежда със настроение и спокойствие. Лесно се приспособява към нови семейства. Обожава плуването във вода и всеки контакт с нея. Лабрадорите са отговорни и послушни, което ги прави лесни за дресиране, стига да получават необходимата разходка - поне 1 час на ден. Лабрадорът е подходящ за отглеждане както от хора с опит, така и  за такива, които са решили за пръв път да се сдобият с домашен любимец. Това куче е проницателно и не проявява агресия или прекалена боязливост. С лекота запомня, дружелюбно и общително е, притежава приветливо изражение. Ретривъра е куче, което винаги кипи  от енергия и любов, а най-прекрасното е че е готов безрезервно да я дарява на семейството си. Като порода лабрадорът се отличава с това, че няма нищо по-важно в живота за него от това да е до теб, да принадлежи на семейството ти и слуша всички в него. Никога не съществува опасност лабрадорът да се сбие с други кучета.

И ако трябва да кажа, че имат някакъв  недостатък, то това е прекалената им дружелюбност. Те винаги са приятелски настроени към всички и именно добротата им понякога носи неприятности в разходките с други по-агресивни породи. Приветливият  характер на лабрадора и великолепните му възможности за дресировка са го направили образцов помощник на инвалиди и най-успешното куче-водач на слепи хора в света. Всеки ден с него  е пълен  с  усмивки и приключения.

За съжаление както хората, така и кучетата могат да развият кожни заболявания и алергии. Най-честите причини за това са храна, прах, бълхи. Симптомите на алергия при кучетата включват: раздразване на кожата от често чесане, зачервяване на кожата, кашлица, сълзене на очите, секреция от носа, проблеми с дишането, окапване на козина и други.

Статии в зоо портал baubau.bg препоръчват незабавно да заведете кучето си на ветеринар, ако усетите някой от тези симптоми. Специалистът ще провери да не би животното да страда от алергия или друга болест.

кучета

Кучетата се нуждаят от три основни неща: правилно хранене, топлина и приятелство. Те трябва да се хранят три или четири пъти на ден от времето, когато са отбити, докато станат на около шест месеца. След това се хранят два пъти дневно, а на още по-късен етап- веднъж на ден.
Известен български зоопортал напомня, че малките кученца се нуждаят от по-голяма поддръжка в сравнение с възрастните. Те се отбиват, когато достигнат до около половината от очакваното им тегло като възрастни. Теглото на кученцето трябва да нараства всяка седмица, но не бива да има излишни мазнини около корема. То ще расте най-добре, ако теглото му е в здравословните норми. Кученцата с наднормено тегло може да осакатеят от костно заболяване, ако са твърде тежки. От друга страна, твърде ниския прием на храна води до слаб растеж и липса на енергия.