Възможно ли е да наемете хамали за извозване на покъщнината и само на един артикул?

Всеки сценарий на преместване е уникален и всеки случай на преместване има свои специфични изисквания. Извозване на покъщнина от един регион в друг е много различно от самото извозване из града. И така, ако става дума за преместването на къща на 3 етажа съвсем не е като преместване на студио. За всеки конкретен ход по извозване на покъщнина ще ви трябват различни видове хамалски услуги и дори различни видове транспортни фирми с хамали.

 

Ако носите само един артикул, например, няма да имате нужда от хамали с пълно обслужване. Много фирми предлагат услуги за частично товарене, но може да е трудно да намерите хамали, които отговарят на всички ваши изисквания и на вашия бюджет.

Защо може да ви трябва преместването на една мебел?

Преместването на една мебел звучи лесно. Можете да я транспортирате в колата си или да наемете товарен камион, ако е по-голяма. Дори ако премествате тежка или голяма мебел, която не може да повдигнете и носите, пак можете да я преместите сами. Всичко, което трябва да направите е да помолите няколко приятели да ви помогнат. Това би бил най-евтиният начин за транспортиране на един артикул. Всичко, което трябва да направите, е да платите да наемете камион или да купите обяд за приятелите си.

И така, защо бихте помислили за услугата извозване на покъщнина? Защо да плащате за хамали, когато можете да го направите сами?

Всъщност в много случаи има смисъл да наемете професионален асистент по преместване, за да преместите единична мебел:

Когато този артикул е много ценен в парично или сантиментално отношение и не искате да рискувате да я повредите по време на транспортиране;

Когато темата е много деликатна (произведение на изкуството пиано, някоя антична ракла, голям стенен часовник от времето на прадядо ви и т.н.). В такива случаи се изисква специално отношение;

Ако обектът е много тежък и не искате да рискувате здравето си. Можете да нараните гърба си, да натоварите мускули или да получите други наранявания. Не е нужно да рискувате безопасността си и тази на вашия дом. Когато носите тежък предмет, можете да го ударите в стената, в парапета. Или да го изпуснете и да повредите сериозно подове, стълби и т.н .;

Когато премествате мебели, които са трудни за носене (например пиано, билярдна маса) и други, има специални изисквания за товарене.

Професионалните хамали имат богат опит, експертни умения и технически възможности за безопасно и ефективно преместване на всеки предмет. Нещо повече, те разполагат с качествени опаковъчни материали и модерно оборудване за обработка. Следователно те могат да осигурят най-добрата защита на вашето имущество и да предотвратят повреда по време на преместването.

Хамалите ще преместят ли един предмет?

За извозване на покъщнина, екипите се стремят към ефективност в работата си, така че не можете да спестите от транспорт на една мебел.

Ако имате нужда от икономична опция за преместване на едно нещо, голям домакински уред или друг специален предмет, по-добре е да помолите приятелите си да ви помогнат.

Ако трябва да транспортирате единична мебел, няма да ви е трудно и да намерите професионална помощ. Превозвачите на дълги разстояния ще поемат товара. Те извършват всичко и ако се налага демонтаж го правят. Натоварването на покъщнината става с микробуси или товарни камиони с различна съвместимост. Такива имат достатъчно място и винаги могат да се натоварят и допълнителни предмета по пътя. Може също така да използвате услугите на компании, предоставящи извозване на покъщнина и всякакви битови отпадъци. В този случай ще платите само за теглото на своя артикул - въпреки че понякога цената за килограм може да е по-висока, отколкото ако превозвате всичките си вещи (в случай на особено тежки и извънгабаритни товари и допълнителни услуги).

Не се колебайте да потърсите услугите на хамали, когато планирате извозване на покъщнина. Направете го по начин, както на вас ще ви е удобно.