Независимо, дали става въпрос за основно, рутинно, сезонно или кардинално почистване на апартамент или поддържането на чист и хигиеничен дом, то е задължително.

 

Предлагаме ви нашите изпитани съвети за почистване за всяка стая. От почистване на комини до премахване на петна от дивани, нашите съвети за поддържане на дома ще ви помогнат да рационализирате подхода си за почистване на къщата. Запазете това удобно ръководство, докато работите върху уменията си за почистване и разгледайте нашия изчерпателен списък, за да сте сигурни, че няма да пропуснете място!

Какво ще откриете, докато четете:

Основи на почистването на дома

Правилният начин за дезинфекция на вашия дом

Домашно приготвени решения за почистване

Изтриването на плота и крановете е ежедневна задача

Съществуват някои основни почистващи работи, които трябва да се извършват ежедневно, други неща могат да се извършват седмично или месечно. Не забравяйте, че не всичко изисква често и дълбоко почистване.

Измиването на чиниите, избърсването на кухненските плотове, избърсването на повърхностите в банята и почистването на мивки и купи са ежедневни действия. Докато почистването на микровълнови печки, спално бельо, огледала, компютри и почистване на прах от мебели е седмична дейност.

Наред с това месечното почистване включва почистване на хладилника, избърсване на осветителни тела, щори, вентилатори и перални машини. И накрая, сезонното почистване се извършва по време на празници работа, която изисква много усилия, като например преместване на мебели за почистване.

Какво трябва да почиствате всеки ден?

Сгъването на дрехите трябва да бъде ежедневна задача

Тук научаваме, че оправянето на леглото на първо място сутрин е продуктивен начин да започнете деня. Преминавайки към сортиране на дрехи, всяка дреха има свое собствено място. Така че не забравяйте да върнете на мястото й. Редовното избърсване на повърхностите е важна задача, за да се избегне натрупването на пластове прах. Съхраняването на обувки извън дома предотвратява вкарването на мръсотия в къщата. Впоследствие миенето на чинии веднага е по-добре, отколкото в края на седмицата. Опитайте се да не пестите от тези ежедневни задължения!

Винаги почиствайте дистанционните, тъй като се използват ежедневно

Това са петна, които, независимо колко почиствате, все още задържат мръсотия. Например дръжки на врати и копчета, които са горещи точки за бактерии. Или дистанционни управления, които трябва да се избърсват с дезинфектант на алкохолна основа.

Как да почистите къщата Съвет № 2: Правилният начин да дезинфекцирате дома си

Дезинфекцирайте всяко кътче и ъгъл по правилния път

Една от многото мерки за предотвратяване на разпространението на COVID-19 е да останете на закрито и да избягвате ненужен контакт с хора, както всички знаете. Но докато работите от вкъщи или държите деца на закрито, мислили ли сте за това, колко санитарен е вашият собствен дом?

Как да почистите къщата Съвет №3: Домашно приготвени почистващи решения

Направете си прости решения за почистване

Безопасни и лесни решения за почистване на дома

Има лесен начин да избегнете внасянето на агресивни химикали в процеса на почистване на дома. Тези почистващи препарати „направи си сам“ се правят у дома с обикновени съставки от килера. Няма нищо, което содата бикарбонат не може да направи, а премахването на петна от дрехите е една от силните й страни. Намалява миризмата, така че ако имате купчина пране, което не мирише правилно, знаете какво да правите. Освен това содата за хляб е почистващо решение за всеки домакински проблем, от разливи и течове до надраскани повърхности. Така че, продължете и поддържайте нещата прости с тези почистващи решения!

Използвайте лимон като почистващ агент

Антисептичен и антибактериален разтвор

Има само 1 ингредиент за почистване на всичко! И е точно там, в хладилника ви! Чудесен за премахване на ръждата, лимонът има антисептични и антибактериални свойства. Той може да помогне за премахване на упорити петна и премахване на ръждата от желязото. Може да се използва и за почистване на комин и микровълнова печка.