Готови ли сте да почистите дълбоко дома си? Нека видим заедно как да се справим с почистването организирано и бързо.

 

Как се извършва почистване на дома

Сега нека видим в детайли как да почистите всяка стая в дома си по наистина ефективен начин.

Решете предварително колко време да отделите за конкретна стая. Ако се опитате да уважите времето, което сте си дали, със сигурност няма да пренебрегнете останалите стаи в къщата. Първо, какво почиствате внимателно от прах. Вземете прахоуловяща кърпа - навлажнете я със спрей от бутилка - и избършете с нея телевизора, рафтовете, уредбата и всички видими повърхности, които имате. По време на тази стъпка е важно всеки прозорец в къщата да е отворен, за да се проветрява добре къщата. В спалнята сменете чаршафите и проветрете завивките и възглавниците също.

Как да почистите кухнята

Ако се направи с организация, почистването на кухнята може да отнеме само 15 минути. Почистете масата с гъба и я подсушете с кухненска хартия. За бързо почистване на работния плот вземете препарат и гореща вода. Прекарайте го по целия рафт и подсушете с памучна кърпа, за да нямате неприятни остатъци от хартия. Следващия път, когато пържите, поставете малко алуминиево фолио върху котлоните – без да покривате пламъка. Устойчив е на топлина и предпазва цялата горна част. Извадете го, когато изстине.

Как да почистите банята

Що се отнася до кухнята и тук може да постигнете най-добри резултати за кратко време. Почистете мивката с гъба, гореща вода и препарат за отстраняване на котлен камък. След това подсушете със стара кърпа, за да я полирате. За да почистите всичко за кратко време, можете да използвате и по-мощна формула бързо и ефективно. Почистете старателно тоалетната с дезинфектант и подсушете с кухненска хартия. Завършете работата, като почистите и най-скритите ъгли на тоалетната. Оставете за известно време и изплакнете няколко пъти обилно с вода. Сега е ред на огледалото, достигано всеки ден от хиляди пръски вода. Въоръжени със специфичен продукт за стъкло и изсушен със стари листове вестници, то ще заблести отново на мига.

Ако се направи с правилните продукти, дори метенето става детска игра. Оборудвайте се с кърпа за прах, оборудвана с разтегателна телескопична дръжка. Може също така да напръскате върху нея ароматизиран препарат за отстраняване на прах, за да добавите личен щрих към вашето почистване. Предайте го бързо във всички стаи. Започвате със спалните, след това продължава в кухнята и накрая в хола. Сега може да избършете и всички подове. Вземете кофата, добавете топла вода и любимия си ароматизиран почистващ препарат. Оставете прозорците отворени, за да създадете електричество и подът ще изсъхне по-бързо.

Вземете кутии за химикалки, за да организирате вашето бюро или бюрото на децата. Контейнер или чекмедже за събиране на всички дистанционни управления, които са разпилени наоколо. Поставка за списания, която да поставите до дивана и папки, за да не оставяте много развяващи се хартии наоколо. Последните контейнери, които ще ви бъдат полезни, са пластмасови - или хартиени - кутии, за да съберете всички игри, разположени наоколо, и да им дадете определено място. Може също така да накарате децата да ви помогнат в това. За целта, всеки път, когато приключат с играта, ги научете незабавно да прибират всичко обратно в кутията!

В заключение:

Потърсете фирма извозва.соm за съдействие и помощ, относно вашето почистване и извозване на отпадъци.