Фактът, че гаражът ви е мръсен, никога няма да ви помогне. Бъркотията ще започне бавно да се премества в къщата, освен това ще е все по-трудно да я се справите с нея сами. И е напълно вероятно да изпаднете в безизходици.

 

Веднага ви казваме – Не се отчайвайте! А ето и следните 7 съвета, които да ви помогнат с компетентното почистване на това наистина много полезно място. Надявам се, да намерите някои от тях за изключително полезни. Някои от тях ще ви помогнат в почистване на гараж и почистване на тавани, а други, дори в ежедневието. Ето и тях:

7 съвета за почистване на гараж

  1. Решете къде ще поставите нещата, преди да започнете с почистване

Трудно е да си представите къде да поставяте всичките си неща, ако те вече се намират извън гаража. Така, че планирайте всичко, преди да започнете да почиствате. Начертайте карта, ако е необходимо. Това ще ви даде по-добра представа къде ги поставяте.

  1. Започнете почистването с обемисти предмети

Големите неща заемат много място, така че първо трябва да се справите с тях, а след това да натъпквате по-малките неща. Подредете ги така, че да се освободи възможно най-много място за останалите и подредете нещата!

  1. Използвайте стари пластмасови контейнери (кутии)

Ще се изненадате колко организиран може да бъде вашият гараж с прости предмети от бита. Съберете всички винтове и пирони в стара консерва от храна. Най-доброто за дребни предмети са бурканчета от сладко, кутии от масло или течен шоколад. Капакът е чудесно място за етикетиране, а хубавото е и, че те са прозрачни – стъкло или пластмаса и всичко ще се вижда. Съпругът ви ще заобича кутиите от нес кафе. Сами ще се убедите, колко полезно и практично е да ползвате такива контейнери, отколкото да купувате някакво специално хранилище за тези цели.

  1. Повикайте някой за помощ

Ако може да привлечете помощта на член на семейството или приятел, процесът по почистване ще протече много по-бързо. И колкото повече са, толкова по-бързо ще завършите. Трябва, обаче да вземете някого за помощник само ако сте сигурни, че хората няма просто да ви пречат. Разпределете им отговорности, за да не се въртят един пред друг и да създават още повече объркване. В най-чистия вариант може да си наемете екипи на smetishte.com.

  1. Първо сортирайте всички неща в кутии

Когато почиствате гараж или мазе, почиствате тавани и подреждате специални кашони до стената, имайте предвид, че те олицетворяват като че ли местата, на които по-късно ще си останат. Или, например, имате специална кутия за онези неща, които ще дадете за благотворителност. Предвидете и една, в която са поставени нещата, които ще продавате. В третия кашон поставете инструменти, за чието предназначение нямате представа. Съпругът ви нищо чудно да си хареса тази кутия, но за последно поставете до кошчето, когато сте сигурни, че всичко важно от там е взето.

  1. Не мислете, че може да свършите сами всичко за един ден

Почистването на мръсен гараж или почистване на тавани задръствани с години може да отнеме седмица, понякога дори повече. Не се само уморявайте, правете си почивки. В противен случай ще излезете от лъскавия гараж с пълна бъркотия в главата. Едва ли, никой иска реда в главата, да му коства неговото здраве. Наемете фирма, която да свърши всичко, без да се налага вие да се трудите.

  1. Изпразване на всички рафтове преди почистване на тавани и гаражи

Разбира се, това означава, че почистването ще се забави още известно време, но повярвайте, ще бъде много полезно. Много по-рационално е да започнете почистването си от нулата, така че е по-лесно да определите къде да поставите това или онова. Започнете да подреждате, така да се каже, от чисто.

Между другото, ако решите да направите цялостно почистване на къщата, потърсете на адрес: https://smetishte.com/pochistvane-mazeta-tavani-izvozvane-smetishte.

Ето 7 съвета, които помагат за ефективно и бързо почистване. Със сигурност имате места в къщата, които изискват основно почистване за дълго време. Надяваме се съветите да ви помогнат да запазите здравия си разум и реда.