Знаете ли, че с декорация от алпинеум може да постигнете много в аранжирането на двора. Когато всички терени са приведени в ред, направили сте сезонното почистване на двор, може да помислите за красива декорация и аранжировки. Добра идея е направата на алпинеум. Това добавя не само завършен вид в градината, но и ограничава бъдещата поява на плевели, както и има още редица плюсове. Ето някои от тях:

 

Има много предимства от добавянето на алпинеуми към вашето озеленяване

Алпинеумите не изискват много поддръжка, нито се разлагат с времето.

Вредителите не са привлечени от алпинеумите по начина, по който са други видове градини.

Тъй като повечето растения в алпинеумите не изискват много вода, те са чудесни за райони, предразположени към суша.

Алпинеумите притежават същата привлекателност през цялата година, дори при сезонни промени във времето.

Откъде да започнете

Дизайнът на малкият алпинеум е толкова лесен, колкото създаването на триъгълно пространство в ъгъла на задния двор. За целта ще ви трябват някои растения (това е частта „градина“ от „алпинеум“), но те обикновено не са растения, които изискват продължителна поддръжка.

Проектиране на вашето пространство

Очертанията на алпинеумите трябва да изглеждат малко хаотични, така че ако сте дисциплиниран човек, ще трябва да се насилите да изберете непринудена зона (или алпинеумите може да не са за вас).

Ако създавате алпинеума пред къщата, изграждането й встрани, вместо да се замазва пред прозореца на картината е добър план. Улеснява косенето и няма да влоши външния вид на предната част на къщата. Освен ако не живеете в сух район, където няма тревни площи - тогава, както се казва, карайте, където искате.

Време е за импровизации

Ако имате предвид конкретен цвят камък, ще трябва да го купите от кариера или по-голям градинарски магазин. Понякога разходите за транспортиране и поставяне на гигантски камък са доста високи, така че ако сте хвърлили око на даден вид камък, който ще е фокусната точка, може да се наложи да намерите останалите.

За почистване на дворове и наемане на екипи, вижте тук: https://dvorove.com/firma-ceni-pochistvane-dvor.

Имайте предвид, че един гигантски камък с чакъл около им не са алпинеум. Вашето дизайнерско око ще хареса „тройки“, така че групирайте поне три заедно. Но когато се отдръпнете и погледнете вашата алпинеума, не би трябвало да изглежда, че сте се опитали да дублирате Стоунхендж.

Създаване и проектиране

За да започнете, разделете района на секции и изкопайте около 90 см пръст. Имате нужда от дренажен слой от около 30 см, състоящи се от камъни, парчета камък и/или стари тухли. Този слой може да бъде по-малко тежък, ако вече знаете, че имате почва с добър дренаж.

След това добавете слой пясък с дълбочина около 30 см. Градинарският пясък е най-добрият, защото е чист.

Следващият ви слой ще поддържа скалите и растенията и трябва да е дълбок около три инча. Този слой е почва, но без твърде много органичен материал в него. Скалите трябва да са около три до осем инча в диаметър и да се поберат в пръстта на няколко см надолу. Ако се притеснявате, че камъните не пасват или не изглеждат добре, поставете ги върху пръстта и се отдръпнете, за да погледнете. Понякога правенето на снимка помага за вашия изглед.

С малко планиране и усилия ще можете да създадете красиво пространство от естествени елементи. За да бъде всичко по-добре планирано, потърсете услугите на dvorove.com по почистване на двор.